dinsdag 13 december 2011

# 16 Wat heeft Youtube mij te bieden?

De mens is 'visionair' ingesteld; alles wat men via beeld tot men krijgt, blijft langer hangen!
Het is geweldig wat men in beeld kan brengen en wat via 'YouTube' de mensen elkaar willen laten zien.
Gelukkig is dit fenomeen ook al ontdekt door 'KW'. Er zijn al diverse 'YouTube filmpjes' te vinden. Ook collega's hebben al een leuke promo voor de bieb gemaakt. Klasse, een pluim voor de dames!Onderstaand filmpje is in mijn geboorteplaats gemaakt, ik vind hem wel erg leuk!!!Zo kijk ik regelmatig bij 'Youtube' naar concerten of evenementen. Ik vind het geweldig!

maandag 12 december 2011

#15 Ontdek je plekje, Google Maps en StreetView.

Wat een uitvinding vind ik 'Google' met zijn Maps en zijn StreetView.  Als ik  ergens naar toe moet waar ik nooit geweest ben, kijk ik altijd even op Google Maps. De navigatie is dan wel in de auto aanwezig, maar toch oriënteer ik mij van tevoren even hoe ik rijden moet.
StreetView is geweldig als je de omgeving ook alvast wil verkennen.
Maar toen ik de eerste keer mijn straat, huis en tuin zag, schrok ik wel even!
Waar gaat dit naar toe? Toen had ik het gevoel waar is mijn privacy? Gelukkig staan er geen mensen op.

Voor 'KW" zie ik wel mogelijkheden om de locaties in 'maps'  op de site te zetten. Ik heb geprobeerd om mijn kleine locatie te pakken te krijgen. Dan lukt met een mooie ballon maar helaas niet het gebouw.
Op de site 'Bibliotheken NL met wifi' van Edwin. Daar staat alleen 'KW' op in Alkmaar en niet met de
overige locaties, misschien komt dat nog.
Het lukte mij niet een kaartje te maken van HHW-C naar De Noord.


Heerhugowaard Noord weergeven op een grotere kaart

Gelukkig, het is mij toch nog gelukt!!

zondag 11 december 2011

#14 Instant Messaging.

Instant Messaging of MSN m.a.w. chatten daar zijn meerdere benamingen voor. Dit is één van de eerste dingen die ik met de pc kon doen en van mijn kinderen heb geleerd. Later ging ik e-mailen.
Laatst nog chatte ik met dochterlief via MSN (hotmail). Een andere keer via Skype en manlief chatte laatst met vrienden in Amerika via Face-book.
Chatten dacht ik is alweer ouderwets, maar nu blijkt dat het nog steeds 'hot' is.

Voor 'KW' moeten daar toch ook mogelijkheden voor zijn, zoals Nicole de Koning en Rob Coers omschrijven, klant contact  is zo belangrijk!
In deze tijd is dat moeilijk door alle automatisering.
Ik hoop dat de directie 'Meebo' ook wel ziet zitten!
Daar zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan vast en in deze tijd van bezuinigingen?????

zaterdag 10 december 2011

#13. Online kantoortoepassingen.

Werken in 'Cloud Computing'  heb ik helemaal door genomen. Voor 'Google-docs' werd ik via maatje 'Nontedesca' en maatje 'Giant Leaps' uitgenodigd om met dit  document samen te werken.
Dat was al even geleden, dat had tot gevolg dat ik de hele route nog maar even opnieuw heb gedaan. Kwam toen tot de conclusie dat het helemaal goed is gegaan. De 'test' had veel reacties gekregen maar aan het recept voor de 'Wortelsoepie' zijn niet zoveel veranderingen toegevoegd.
Met 'google-docs' zie ik wel toepassing in 'KW -' verband,  vooral als er in een document gewerkt moet worden met mensen uit diverse locaties.

Met 'Dropbox' wil ik wel met de familieleden uit proberen met de komende Kerstdagen in het vooruitzicht.


vrijdag 9 december 2011

#12 Microblogging met Twitter

Geweldig! Dit is mijn ding d.w.z. dit vind ik veel leuker dan Hyves.
Kleine mededelingen kan men melden. Alhoewel het ook een beetje "gluren bij de buren" is.
Vooral als je sporters volgt die je kent en waar zij mee bezig zijn.
Natuurlijk volg ik ook 'KW' die was er al zo snel bij de 'Twitter'. Toen vond ik het allemaal een beetje eng. Zo, zie je maar een mens verandert zo mee als men er zelf meewerkt en 'twitter' leert kennen.

dinsdag 6 december 2011

# 11 Wikipedia

Een paar jaar geleden vertelde dochterlief dat men haar op de Engelse Wikipedia had gezet. Het was haar naam, haar geboortedatum- en plaats en haar palmares! Waaroverigens nog een paar ontbreken. Zij was toen actief-prof in haar sport. Het verraste haar. Er wordt geen toestemming gevraagd  aan diegene over wie je wat bekend wil maken! Vandaar dat het niet alles waar is (bron).

De Wiki van OBDeventer heb ik bezocht. Deze Wiki geeft veel informatie voor het publiek maar hij moet wel goed onderhouden worden. Bij NLBiblioblogs heb ik ook  gekeken. Daar zag ikdat veel bibliotheken met deze media actief bezig is. Zelfs bij Hyves werd Bieb Kidz daar gemeld. Leuk om dit te zien. Op dit moment is deze niet zo actief. Alle activiteiten worden nu op de KW-site te zien.

In de 'zandbak' heb ik nog even gespeeld en heb iets gekrabbeld over het boek ' Het                familieportret '.

zondag 4 december 2011

#10 Social bookmarking en Delicious

Ding # 10 Social Bookmarking en Delicious. Hoe zal dit gaan? Bij andere Bloggers had ik gelezen de een was enthousiast en de ander helemaal niet.
In het begin wilde het niet helemaal lukken. Maar ik was wel nieuwsgierig en toch door gezet. En toen kreeg ik het door hoe 'Delicious' werkte. Vervolgens ging ik het leuk vinden!
Nu heb ik een account aangemaakt met 3 sites.

Voor de bibliotheek lijkt mij  'Delicious' waar leners en collega's wat aan kunnen hebben wanneer dit met elkaar gebundeld kan worden.
 http://www.delicious.com/airsthings