dinsdag 22 november 2011

# ding 9: Denkmomentje.

Even laten bezinken. Wat heb ik geleerd?
Een blog maken had ik al op mijn opleiding geleerd. Voor mij was RSS-feeds helemaal nieuw. Handig en prettig om mee te werken.Op de kleine locatie  waar ik veel werkzaam ben heb ik  RSS-feeds ingezet voor de KW-site en bibliotheekblad (uitgelicht en nieuws) bij de favorieten: feeds.
Foto's en spelen met afbeeldingen, daar was ik niet zo mee bekend en zeker niet Flickr. wat wel een 'eye-opener' voor mijzelf is.
Wat is mijn visie voor mijn werk?
Door het programma Flickr bijv. zou de bieb de foto's van de evenementen en activiteiten op de site kunnen zetten. Zodat men via de site kan communiceren met foto's en berichten. De feeds heeft de 'KW site' al en twitter en bloggen wordt ook via de site gedaan.

Wie weet wat er aan het eind van 23 dingen nog aan toe te voegen is of niet?

dinsdag 15 november 2011

# ding 7 en # ding 8

Flickr verder ontdekken en  Online plaatjes bewerken.

Er zijn wel veel mogelijkheden om dat allemaal uit te proberen.  Flickr Color Picker vind ik leuk! Bij Findr een  grapje met de 'Jaguar' is leuk om het zoek programma te verfijnen, zeker bibliotheek gericht.
Earth Album was mij wel bekend. .
Vervolgens ben ik naar het plaatjes bewerken gegaan, wat zijn er veel mogelijkheden.
Dochterlief heb ik in het wielerblad gezet.
Daar waren ook diverse mogelijkheden voor.

Het programma Shape Collage kende ik niet.  Het lukte mij niet om foto's  van Flickr op het Shape Collage te krijgen. Die heb ik van de bestanden afgehaald en dan krijg ik het volgende resultaat, helaas met wel het woord 'Shape Collage.com' op de foto.

Wie weet wat er niet goed is gegaan?  Ik hoor het graag want nu erger ik mij er aan.

zondag 6 november 2011

#'Ding 6 Flickr

Dit ding: Flickr kende ik nog niet, wel was het programma Picasa bij mij bekend.
Zoals bij  elk ding wil ik wel weten hoe het gaat. Eerst zijn wij (met manlief) in de vakantie  foto's gaan maken van de herfst in Schoorl en omgeving. Dit bracht prachtige plaatjes. Het voordeel van het maken van foto's van paddenstoelen is dat je ze geen toestemming hoeft te vragen.


Deze foto heb ik op Flickr gezet en daarna via Flickr weer op dit blog gezet. Dit vond ik  in het begin een heel gedoe maar als je het weet valt het wel mee. Daar bij zou ik het privĂ© toch op picasa houden. Voor de bibliotheek zou het wel iets zijn om  foto's van evenementen te publiceren via Flikcr.